Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna aura za oknem, więc na talerzu muszą zagościć jesienne smaki!
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11916
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4384
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11916
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6791
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5599
Składniki
Komosę ugotować w mleku do wchłonięcia całego płynu (ugotowana komosa powinna być przezroczysta), po czym wymieszać ją z jagodami goji.
Jabłka umyć i odkroić "kapelusze", a następnie wydrążyć z nich środek i obsypać cynamonem.
Do środka jabłek włożyć farsz z komosy i zapiekać około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dynię zapiec w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach.
Brzoskwinię obrać ze skórki i zblendować na mus z upieczoną dynią oraz szczyptą kardamonu.