Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna aura za oknem, więc na talerzu muszą zagościć jesienne smaki!
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3595
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 100
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 161
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 3595
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 100
Ten piernik ostatnio mnie przrśladował :) W internecie wszędzie pokazywał mi...
Odsłon: 161
Składniki
Komosę ugotować w mleku do wchłonięcia całego płynu (ugotowana komosa powinna być przezroczysta), po czym wymieszać ją z jagodami goji.
Jabłka umyć i odkroić "kapelusze", a następnie wydrążyć z nich środek i obsypać cynamonem.
Do środka jabłek włożyć farsz z komosy i zapiekać około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dynię zapiec w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach.
Brzoskwinię obrać ze skórki i zblendować na mus z upieczoną dynią oraz szczyptą kardamonu.