Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienna aura za oknem, więc na talerzu muszą zagościć jesienne smaki!
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 182
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 153
Składniki
Komosę ugotować w mleku do wchłonięcia całego płynu (ugotowana komosa powinna być przezroczysta), po czym wymieszać ją z jagodami goji.
Jabłka umyć i odkroić "kapelusze", a następnie wydrążyć z nich środek i obsypać cynamonem.
Do środka jabłek włożyć farsz z komosy i zapiekać około 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Dynię zapiec w piekarniku przez 20 minut w 180 stopniach.
Brzoskwinię obrać ze skórki i zblendować na mus z upieczoną dynią oraz szczyptą kardamonu.