Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tani, prosty w wykonaniu placek.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12319
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13137
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5364
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12319
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1387
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13137
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5364
Składniki
Wykonanie: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zmieszać z cukrami waniliowymi i cynamonem. Następnie przygotować ciasto biszkoptowe. Żółtka utrzeć z cukrem wsypać mąkę i połączyć delikatnie z ubitą na sztywno pianą i aromatem. Na blachę kek sówkę położyć papier do pieczenia, wyłożyć starte jabłka.
Zalać biszkoptem.
Piec w temperaturze 160 stopni około 40 minut. Po upieczeniu ciasta odwrócić go do góry dnem . Smakuje na ciepło z lodami waniliowymi lub z bitą śmietaną.