Do góry

Desery Przepis na:

Jabłka pod biszkoptem

Jabłka pod biszkoptem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2513 Ocena: 18181

Dodano:

Odsłon: 1798

Tani, prosty w wykonaniu placek.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jabłka pod biszkoptem

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach, zmieszać z cukrami waniliowymi i cynamonem. Następnie przygotować ciasto biszkoptowe. Żółtka utrzeć z cukrem wsypać mąkę i połączyć delikatnie z ubitą na sztywno pianą i aromatem. Na blachę kek sówkę położyć papier do pieczenia, wyłożyć starte jabłka.

  2. Zalać biszkoptem.

  3. Piec w temperaturze 160 stopni około 40 minut. Po upieczeniu ciasta odwrócić go do góry dnem . Smakuje na ciepło z lodami waniliowymi lub z bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń