Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaskoczyłam moją rodzinkę pysznym deserem - jabłka zapiekane w piekarniku z bogatym nadzieniem , a dodatkowo podane z pyszną świeżo ubitą śmietaną z nutką cynamonu.
nóż, filia aluminiowa, miska, blacha, mikser,
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 295
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 47
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 59
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 295
Składniki
Nadzienie; Rodzynki wymieszać z posiekanymi orzechami, miodem, mielonym imbirem oraz roztopionym masłem. Jabłka umyć, osuszyć ściąć od ogonka plasterek i wydrążyć gniazda nasienne. Jabłka napełniać przygotowanym nadzieniem, przykryć odciętym plasterkiem, owinąć w folię aluminiową. Owoce ułożyć na blasze, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 25 - 30 minut. Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić z cukrem pudrem oraz z cynamonem i podawać osobno do gorących jabłek.
Przygotowanie nadzienia.
Przygotowanie jabłek do zapiekania.
Jabłka po zapieczeniu.