Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zaskoczyłam moją rodzinkę pysznym deserem - jabłka zapiekane w piekarniku z bogatym nadzieniem , a dodatkowo podane z pyszną świeżo ubitą śmietaną z nutką cynamonu.
nóż, filia aluminiowa, miska, blacha, mikser,
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2578
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7552
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2578
Składniki
Nadzienie; Rodzynki wymieszać z posiekanymi orzechami, miodem, mielonym imbirem oraz roztopionym masłem. Jabłka umyć, osuszyć ściąć od ogonka plasterek i wydrążyć gniazda nasienne. Jabłka napełniać przygotowanym nadzieniem, przykryć odciętym plasterkiem, owinąć w folię aluminiową. Owoce ułożyć na blasze, włożyć do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec przez około 25 - 30 minut. Mocno schłodzoną śmietanę 30 % ubić z cukrem pudrem oraz z cynamonem i podawać osobno do gorących jabłek.
Przygotowanie nadzienia.
Przygotowanie jabłek do zapiekania.
Jabłka po zapieczeniu.