Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Potrawa dla miłośników niezbyt słodkich deserów. Porcja dla jednej osoby.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 235
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 979
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4055
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 235
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 979
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4055
Składniki
Kokilkę smarujemy tłuszczem. Jabłko obieramy i kroimy w kawałki. Wkładamy na dno kokilki i posypujemy cynamonem, skórką cytrynową, pestkami dyni i 1 łyżeczką cukru. Białko ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy drugą łyżeczkę cukru. Następnie delikatnie mieszamy z kakao. Kakaową bezę wykładamy na wierzch kokilki. Zapiekamy 20 min. w temp. 170 st. C. Smacznego :)