Do góry

Desery Przepis na:

Jabłko zapiekane pod kakaową bezą

Jabłko zapiekane pod kakaową bezą

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 261

Dodano:

Odsłon: 562

Potrawa dla miłośników niezbyt słodkich deserów. Porcja dla jednej osoby.

Składniki

  • Jabłko, 1 szt.
  • Białko z jednego jajka
  • Cynamon, 1/2 łyżeczki
  • Cukier trzcinowy, 2 łyżeczki
  • Skórka cytrynowa otarta lub posiekana, 1 łyżeczka
  • Pestki dyni, 1 łyżeczka
  • Kakao ciemne, 1 czubata łyżeczka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kokilkę smarujemy tłuszczem. Jabłko obieramy i kroimy w kawałki. Wkładamy na dno kokilki i posypujemy cynamonem, skórką cytrynową, pestkami dyni i 1 łyżeczką cukru. Białko ubijamy na sztywno, pod koniec ubijania dodajemy drugą łyżeczkę cukru. Następnie delikatnie mieszamy z kakao. Kakaową bezę wykładamy na wierzch kokilki. Zapiekamy 20 min. w temp. 170 st. C.
    Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń