Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spróbowałam tego ciasta na rodzinnej uroczystości i bardzo mi posmakowało. Zmieniłam troszkę przepis i biszkopt posmarowałam konfiturą z pigwy a do bitej śmietany starłam całą tabliczkę gorzkiej czekolady. Polecam. Jest pracochłonne ale bardzo smaczne.
Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać przesiane i zmieszane obie mąki z proszkiem a na koniec wlać gorącą wodę. Przelać na blachę o wymiarach 25/35 cm i piec 30 minut w tem. 175 stopni. Ostudzić.
Zimny biszkopt posmarować 3 łyżkami konfitury z pigwy (może być inna).
W garnku rozgrzać masło, dodać starte jabłka i wodę. Dusić by zmiękły. Zestawić z ognia i dodać dwie galaretki. Mieszać do rozpuszczeni. Po przestygnięciu - wyłożyć na upieczony biszkopt. Wstawić do lodówki by masa szybciej stęż
Żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie i lekko przestudzić.
Serek wymieszać z jogurtem. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem , stopniowo dodawać po łyżce serka zmieszanego z jogurtem na przemian z rozpuszczoną żelatyną. Na końcu zetrzeć gorzką czekoladę i szybko wymieszać bo masa gęstnieje. Wyłożyć na masę jabłkową.
Ponownie wstawić ciasto na godzinę do lodówki. Po godzinie na wierzch wylać 2 lekko tężejące galaretki. cytrynowe.
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 74
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 74
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 42
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 456
Halloumi to cypryjski ser bardzo popularny w kuchni śródziemnomorskiej. Wspan...
Odsłon: 74
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 74
Wiosenna makrela z nadzieniem z rabarbaru. Dodatkowo warzywa papryka, marchew...
Odsłon: 42
Nie jestem mistrzem wypieków ale zalać i mieszać galaretki to raczej potrafię...
Odsłon: 456
Składniki
Całe jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawać przesiane i zmieszane obie mąki z proszkiem a na koniec wlać gorącą wodę. Przelać na blachę o wymiarach 25/35 cm i piec 30 minut w tem. 175 stopni. Ostudzić. Zimny biszkopt posmarować 3 łyżkami konfitury z pigwy (może być inna).
W garnku rozgrzać masło, dodać starte jabłka i wodę. Dusić by zmiękły. Zestawić z ognia i dodać dwie galaretki. Mieszać do rozpuszczeni. Po przestygnięciu - wyłożyć na upieczony biszkopt. Wstawić do lodówki by masa szybciej stęż Żelatynę rozmieszać w gorącej wodzie i lekko przestudzić. Serek wymieszać z jogurtem. Mocno schłodzoną śmietanę ubić z cukrem , stopniowo dodawać po łyżce serka zmieszanego z jogurtem na przemian z rozpuszczoną żelatyną. Na końcu zetrzeć gorzką czekoladę i szybko wymieszać bo masa gęstnieje. Wyłożyć na masę jabłkową. Ponownie wstawić ciasto na godzinę do lodówki. Po godzinie na wierzch wylać 2 lekko tężejące galaretki. cytrynowe.
Przepisy Desery
Desery
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Desery
Gofry jak z budki.
Desery
SERNIK GALARETKOWIEC
Desery
Torcik dla synowej
Sernik z rabarbarem i polewą czekoladową
Serniczek prosty w przygotowaniu, smaczny o wyjątkowym lekko kwaskowym smaku...
Odsłon: 74
Gofry jak z budki.
Ktoś mnie dziś naciągnął na gofry i to nie był mój mąż. Sezon letni, wakacyjn...
Odsłon: 154