Do góry

Desery Przepis na:

Jabłkowy deser

Jabłkowy deser

Autor:

Przepisów i artykułów: 207 Ocena: 963

Dodano:

Odsłon: 91

Szybki do wykonania, aromatyczny, podawany na gorąco.

Składniki

  • Płatki kukurydziane bez dodatków - 2 1/2 szklanki
  • Jabłka - 4 szt.
  • Śmietana 30% - 200 ml
  • Cukier kryształ - 8 łyżek
  • Kisiel o smaku cytrynowym - 1 opakowanie
  • Cukier wanilinowy -2 łyżeczki
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Jabłkowy deser

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać 4 łyżki cukru, cukier waniliowy, kisiel , wymieszać.

  2. Tortownicę o średnicy 24 cm , wyłożyć papierem do pieczenia i wsypać 1 1/2 szklanki płatków.

  3. Na płatki wyłożyć przygotowane jabłka.

  4. Przykryć 1 szklanką płatków.

  5. Śmietanę ubić lekko z 4 łyżkami cukru, zalać po wierzchu.

  6. Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić i piec 20 minut lub aż wytworzy się chrupiąca skorupka.

  7. Podawać na gorąco posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń