Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki do wykonania, aromatyczny, podawany na gorąco.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4966
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1177
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9961
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11403
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4966
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1177
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9961
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1474
Składniki
Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o grubszych otworach, dodać 4 łyżki cukru, cukier waniliowy, kisiel , wymieszać.
Tortownicę o średnicy 24 cm , wyłożyć papierem do pieczenia i wsypać 1 1/2 szklanki płatków.
Na płatki wyłożyć przygotowane jabłka.
Przykryć 1 szklanką płatków.
Śmietanę ubić lekko z 4 łyżkami cukru, zalać po wierzchu.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni, wstawić i piec 20 minut lub aż wytworzy się chrupiąca skorupka.
Podawać na gorąco posypane cukrem pudrem lub z bitą śmietaną.