Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe doniczki, które można zjeść w całości! Deser bez pieczenia.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12388
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15533
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy wspaniałą i szybką zakąskę świąteczną. Z...
Odsłon: 1354
Witam serdecznie Kochani :-) Dzisiaj podrzucam przepis na wspaniałe kotlety m...
Odsłon: 12388
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15533
Składniki
Czekolady rozpuścić. Plastikowe kubeczki posmarować wewnątrz czekoladą (zostawić rant 1-2 cm od góry). Od razu wkładać do zamrażarki. Po 30 minutach ponownie posmarować kubeczki czekoladą i znów włożyć do zamrażarki, tym razem na kilka godzin. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody. Wylać do małej prostokątnej formy, lub ewentualnie na głębokie talerze. Gdy galaretka stężeje, pokroić w kostkę. Śmietankę ubić. Pod koniec ubijania dodać cukier puder wymieszany z fixem. Plastikowe kubeczki naciąć dookoła (patrz filmik). Paski kubeczków powinny łatwo odchodzić od czekolady i w ten sposób wyjmujemy czekoladowe kubeczki. Na dno kubeczków wrzucamy kilka kostek galaretki. Napełniamy ubitą śmietaną. Czarne herbatniki lub ciastka Oreo (bez kremu) zblendować na piasek. Posypać wierzch czekoladowych doniczek, aby imitowały ziemię. Na wierzchu położyć po truskawce i listku mięty. Przepisu wyszło mi 7 doniczek.