Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z kaszy jaglanej, tym razem w wersji o smaku Snickersa, z gorzką czekoladą, karmelem i słonymi orzeszkami ziemnymi. Bardzo sycący, słodki ...mniam :-)
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 103
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 142
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 238
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 103
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 142
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 238
Składniki
Kaszę jaglaną należy opłukać na sitku pod bieżącą wodą, gotować w mleku ze szczyptą soli ok. 20 min. na małym ogniu, do momentu aż kasza będzie bardzo miękka. Dodać cukier, wymieszać. Jeszcze ciepłą kaszę zmiksować dokładnie blenderem, do uzyskania jednolitej, gładkiej masy. Czekoladę z mlekiem należy rozpuścić w kąpieli wodnej. Orzeszki pokroić na mniejsze kawałki. Do pucharków, słoiczków lub szklanek przekładać warstwowo kaszę, kajmak, roztopioną czekoladę i orzeszki. Po wystudzeniu schłodzić kilka godzin w lodówce. Smacznego :-)