Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do przygotowania i pachnące latem muffinki. Piegowate od jagód :D Z dodatkiem kruszonki.
Przygotowujemy kruszonkę:
Mąkę i cukier umieszczamy w miseczce, mieszamy.
Masło roztapiamy na małym ogniu. Wlewamy do miski z mąką i cukrem. Mieszamy, aż do otrzymania średniej wielkości okruchów.
Do jednej miski przesiewamy składniki suche - mąkę, proszek do pieczenia oraz oba cukry.
W drugiej misce łączymy składniki mokre - mleko, olej oraz jajko. Mieszamy, do połączenia, rózgą kuchenną.
Składniki mokre wlewamy do składników sypkich. Mieszamy do połączenia.
Dodajemy jagody.
Przygotowanym ciastem wypełniamy wyłożoną papilotkami formę na muffiny (do 2/3 wysokości). Posypujemy kruszonką.
Pieczemy przez około 25-35 minut (do zrumienienia) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Niesamowite połączenie słodkiego ciasta i kwaśnych porzeczek, przykryte orzec...
Odsłon: 2443
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 5807
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 64
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 123
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 269
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 205
Szybkie, proste, a za razem smaczne ciasto bez pieczenia. Ciasto skusi każde...
Odsłon: 5807
Domowa maślana bułka, soczyste mięso i sezonowy smakołyk - szparagi. Takim sm...
Odsłon: 64
Mamy teraz sezon na szparagi. Kiedyś to warzywo, było bardzo ekskluzywne ale...
Odsłon: 123
Śledzie w ziołach prowansalskich mają niesamowity smak, są pyszne i bardzo sz...
Odsłon: 269
Można się cieszyć autentycznym smakiem prawdziwego kebaba u siebie! Podpatrzo...
Odsłon: 205
Składniki
Przygotowujemy kruszonkę: Mąkę i cukier umieszczamy w miseczce, mieszamy. Masło roztapiamy na małym ogniu. Wlewamy do miski z mąką i cukrem. Mieszamy, aż do otrzymania średniej wielkości okruchów.
Do jednej miski przesiewamy składniki suche - mąkę, proszek do pieczenia oraz oba cukry.
W drugiej misce łączymy składniki mokre - mleko, olej oraz jajko. Mieszamy, do połączenia, rózgą kuchenną.
Składniki mokre wlewamy do składników sypkich. Mieszamy do połączenia. Dodajemy jagody.
Przygotowanym ciastem wypełniamy wyłożoną papilotkami formę na muffiny (do 2/3 wysokości). Posypujemy kruszonką. Pieczemy przez około 25-35 minut (do zrumienienia) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Przepisy Desery
Desery
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Desery
Ptysie z bitą śmietaną
Desery
Ucierane ciasto z rabarbarem
Desery
Ciasto palma
Truskawkowo-rabarbarowe tiramisu
Tiramisu to klasyczny, włoski deser, co nie znaczy, że nie można go modyfikow...
Odsłon: 132
Ptysie z bitą śmietaną
Dzisiaj po raz pierwszy przygotowałam ptysie z bitą śmietaną. Bałam się zab...
Odsłon: 158