Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do przygotowania i pachnące latem muffinki. Piegowate od jagód :D Z dodatkiem kruszonki.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 113
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 30
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 113
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 700
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 78
Składniki
Przygotowujemy kruszonkę: Mąkę i cukier umieszczamy w miseczce, mieszamy. Masło roztapiamy na małym ogniu. Wlewamy do miski z mąką i cukrem. Mieszamy, aż do otrzymania średniej wielkości okruchów.
Do jednej miski przesiewamy składniki suche - mąkę, proszek do pieczenia oraz oba cukry.
W drugiej misce łączymy składniki mokre - mleko, olej oraz jajko. Mieszamy, do połączenia, rózgą kuchenną.
Składniki mokre wlewamy do składników sypkich. Mieszamy do połączenia. Dodajemy jagody.
Przygotowanym ciastem wypełniamy wyłożoną papilotkami formę na muffiny (do 2/3 wysokości). Posypujemy kruszonką. Pieczemy przez około 25-35 minut (do zrumienienia) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.