Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do przygotowania i pachnące latem muffinki. Piegowate od jagód :D Z dodatkiem kruszonki.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3768
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 621
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3811
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 385
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 709
Składniki
Przygotowujemy kruszonkę: Mąkę i cukier umieszczamy w miseczce, mieszamy. Masło roztapiamy na małym ogniu. Wlewamy do miski z mąką i cukrem. Mieszamy, aż do otrzymania średniej wielkości okruchów.
Do jednej miski przesiewamy składniki suche - mąkę, proszek do pieczenia oraz oba cukry.
W drugiej misce łączymy składniki mokre - mleko, olej oraz jajko. Mieszamy, do połączenia, rózgą kuchenną.
Składniki mokre wlewamy do składników sypkich. Mieszamy do połączenia. Dodajemy jagody.
Przygotowanym ciastem wypełniamy wyłożoną papilotkami formę na muffiny (do 2/3 wysokości). Posypujemy kruszonką. Pieczemy przez około 25-35 minut (do zrumienienia) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.