Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do przygotowania i pachnące latem muffinki. Piegowate od jagód :D Z dodatkiem kruszonki.
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29044
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9024
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 328
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 29044
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9024
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 759
Składniki
Przygotowujemy kruszonkę: Mąkę i cukier umieszczamy w miseczce, mieszamy. Masło roztapiamy na małym ogniu. Wlewamy do miski z mąką i cukrem. Mieszamy, aż do otrzymania średniej wielkości okruchów.
Do jednej miski przesiewamy składniki suche - mąkę, proszek do pieczenia oraz oba cukry.
W drugiej misce łączymy składniki mokre - mleko, olej oraz jajko. Mieszamy, do połączenia, rózgą kuchenną.
Składniki mokre wlewamy do składników sypkich. Mieszamy do połączenia. Dodajemy jagody.
Przygotowanym ciastem wypełniamy wyłożoną papilotkami formę na muffiny (do 2/3 wysokości). Posypujemy kruszonką. Pieczemy przez około 25-35 minut (do zrumienienia) w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.