Do góry

Desery Przepis na:

Jagodowy sernik na zimno z mlekiem kokosowym i bezami

Jagodowy sernik na zimno z mlekiem kokosowym i bezami

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 157

Dodano:

Odsłon: 115

Ten jagodowy sernik nie tylko cieszy oko, ale i podniebienie ;) Lekko kwaskowy, przełamany smakiem mleka kokosowego oraz słodyczą bez z pewnością znajdzie swoich małych i dużych zwolenników.

Składniki

  • maślane herbatniki 150 g
  • Kakao 1/2 łyżki
  • Cukier puder 1 łyżka
  • Masło 80 g
  • twaróg sernikowy 1 kilogram
  • mleko kokosowe 200 ml
  • Jagody 400 g
  • Cukier puder 10 łyżek
  • Żelatyna 3 łyżki
  • Woda gorąca 1/3 szklanki
  • bezy do dekoracji
  • Jagody do dekoracji 1/3 szklanki
  • czekolada 70 % 25 g
> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Jagodowy sernik na zimno z mlekiem kokosowym i bezami

Przygotowanie

  1. Ciasteczka rozkruszyć w robocie, dodać cukier, kakao i stopione masło. Wymieszać do uzyskania konsystencji mokrej ziemi. Ciastka wyłożyć na spód tortownicy (o średnicy 23 cm) wyrównać i dokładnie docisnąć. Wstawić do lodówki do schłodzenia.

  2. Żelatynę rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić. Ser zmiksować z cukrem pudrem oraz mlekiem kokosowych. Jagody przebrać, opłukać i zblendować. Dodać do sernika i krótko zmiksować. Cały czas miksując wlewać żelatynę cienką strużką do masy serowej.

  3. Sernik przelać na schłodzony spód i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia. Przed podaniem udekorować bezami, jagodami i startą czekoladę.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń