Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smak lata....
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 619
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 44
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 229
Pierogi z mięsem są smakowite i pożywne. Do ich samodzielnego gotowania może...
Odsłon: 619
Niebanalne a jednocześnie proste i pyszne danie z grilla. Kremowy rozpływając...
Odsłon: 44
Tradycyjnie białe szparagi są podawane z białym sosem holenderskim. Przygotow...
Odsłon: 229
Składniki
Wymieszać suche składniki ciasta, dodać mleko i jajko, wyrobić gładkie i elastyczne ciasto. Pod koniec wyrabiania wlać roztopione masło. Z ciasta uformować kulę, oprószyć mąką, przełożyć do miski, przykryć folią spożywczą i zostawić do wyrośnięcia na około 1-1,5 godziny.
Zrobić kruszonkę, rozgniatając masło, cukier i mąkę widelcem. Włożyć do lodówki.
Jagody wymieszać z cukrem i mąką ziemniaczaną.
Wyrośnięte ciasto przełożyć na wysypany mąką blat, jeszcze raz wyrobić, uformować wałek I podzielić na osiem równych części.
Kawałki ciasta rozpłaszczać dłonią. Na środku każdego z nich nakładać po łyżce jagód, dokładnie sklejać, formować podłużne bułeczki. Układać zlepieniem do dołu na dużej blasze wyściełanej papierem do pieczenia. Przykryć ścierką i ponownie zostawić do wyrośnięcia na 30-40 minut.
Przed pieczeniem jagodzianki posmarować rozmąconym jajkiem, posypać kruszonką. Piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy Desery
Desery
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Desery
Zebra
Desery
Ciasto maślankowe z rabarbarem
Desery
CIASTO DROŻDŻOWE " PAWIE OCZKA "
Ciasto drożdżowe z rabarbarem
Puszyste, delikatne, nie za słodkie ciasto drożdżowe z rabarbarem to jeden z...
Odsłon: 10
Zebra
Dwukolorowe proste, tanie i bardzo smaczne ciasto zebra posmakuje każdemu. P...
Odsłon: 26