Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagodzianki odrywane wyrastające w tortownicy.
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 68
Smaki Grecji!
Odsłon: 108
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2018
Propozycja na smaczny ryż do potraw chińskich i nie tylko. Szybko i smacznie,...
Odsłon: 68
Smaki Grecji!
Odsłon: 108
Mocno czekoladowe brownie z przyprawami do piernika i z suszoną śliwką.
Odsłon: 2018
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Żółtka ubić z cukrem na puch. Do misy przesiać mąkę, wlać ubite żółtka z cukrem, wlać mleko z drożdżami i wsypać cukier. Zagniatać ciasto, potem wlać masło i wyrabiać, aż ciasto przestanie kleić się do rąk. Zostawić przykryte pod ściereczką ok 45 minut do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu podziel ciasto na równe części. Uformuj kulkę, rozpłaszcz a na środek dodaj jagody. Zaklej ciasto. Układaj w dużej tortownicy w niewielkiej odległości od siebie. Pozostaw do wyrośnięcia. Potem upiecz w 180 stopniach ok 30 minut.