Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagodzianki odrywane wyrastające w tortownicy.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 77
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 74
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 77
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 74
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Żółtka ubić z cukrem na puch. Do misy przesiać mąkę, wlać ubite żółtka z cukrem, wlać mleko z drożdżami i wsypać cukier. Zagniatać ciasto, potem wlać masło i wyrabiać, aż ciasto przestanie kleić się do rąk. Zostawić przykryte pod ściereczką ok 45 minut do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu podziel ciasto na równe części. Uformuj kulkę, rozpłaszcz a na środek dodaj jagody. Zaklej ciasto. Układaj w dużej tortownicy w niewielkiej odległości od siebie. Pozostaw do wyrośnięcia. Potem upiecz w 180 stopniach ok 30 minut.