Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jagodzianki odrywane wyrastające w tortownicy.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17675
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1784
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15338
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5652
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9074
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17675
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1784
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15338
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 5652
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 9074
Składniki
Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku. Żółtka ubić z cukrem na puch. Do misy przesiać mąkę, wlać ubite żółtka z cukrem, wlać mleko z drożdżami i wsypać cukier. Zagniatać ciasto, potem wlać masło i wyrabiać, aż ciasto przestanie kleić się do rąk. Zostawić przykryte pod ściereczką ok 45 minut do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu podziel ciasto na równe części. Uformuj kulkę, rozpłaszcz a na środek dodaj jagody. Zaklej ciasto. Układaj w dużej tortownicy w niewielkiej odległości od siebie. Pozostaw do wyrośnięcia. Potem upiecz w 180 stopniach ok 30 minut.