Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 260
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1243
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13375
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 260
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1193
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1243
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13375
Składniki
Na tarce o dużych oczkach zetrzeć obrane jabłka.
Mak sparzyć i zemleć.
Margarynę utrzeć z cukrem pudrem.
Dodać żółtka,mak i utarte jabłka.
Ubić pianę z białek i dodać z kaszą manną oraz pozostałymi składnikami do masy,lekko mieszając.
Piec w temp.150-180 stopniach przez 40 minut.
Po upieczeniu polać polewą kawową.