Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wczoraj powstał wspaniały jagodowy mus z kawałeczkami kruchego ciasta. Mus jest delikatny, kremowy i puszysty. Niebo w gębie!
Jagody zblendowałam na jednolitą masę i dodałam cukier puder.
W 1/4 szklanki zimnej wody rozpuściłam żelatynę i odstawiłam ją do napęcznienia - około 5 minut.
W wysokim i dużym naczyniu ubiłam na sztywno śmietanę. Żelatynę lekko podgrzałam, aby stała się płynna. Do ubitej śmietany dodałam jagody, mascarpone podzielone łyżką na mniejsze części i żelatynę. Zabezpieczyłam górę naczynia i ubiłam krótko, tylko do połączenia składników. Pamiętajcie, że mascarpone miksujemy krótko, bo zacznie nam się lać.
Przełożyłam mus do pucharków. Odstawiłam do lodówki na noc. Następnego dnia posypałam płatkami migdałów. Mus jest delikatny, kremowy i puszysty. Niebo w gębie!
Kto powiedział, że sok można jedynie pić? Dlaczego by nie przygotować go w fo...
Odsłon: 170
Sernik jagodowy z dwoma warstwami jest jednym z najbardziej orzeźwiających i...
Odsłon: 18801
Wyjątkowo pyszne risotto z brokułem, jarmużem i serkiem mascarpone. Pyszne, d...
Odsłon: 22
Makaron z boczkiem i szpinakiem to szybka i aromatyczna kolacja lub lunch, kt...
Odsłon: 22
Wieprzowina z warzywami z wolnowara to pyszna propozycja na obiad dla całej r...
Odsłon: 5879
Proponuję dziś przepis na pyszny i prosty obiad wegetariański, makaron z piec...
Odsłon: 3093
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 55
Wyjątkowo pyszne risotto z brokułem, jarmużem i serkiem mascarpone. Pyszne, d...
Odsłon: 22
Makaron z boczkiem i szpinakiem to szybka i aromatyczna kolacja lub lunch, kt...
Odsłon: 22
Wieprzowina z warzywami z wolnowara to pyszna propozycja na obiad dla całej r...
Odsłon: 5879
Proponuję dziś przepis na pyszny i prosty obiad wegetariański, makaron z piec...
Odsłon: 3093
Domowa zupa warzywna z pomidorami zapraszam jak robię
Odsłon: 55
Składniki
Jagody zblendowałam na jednolitą masę i dodałam cukier puder. W 1/4 szklanki zimnej wody rozpuściłam żelatynę i odstawiłam ją do napęcznienia - około 5 minut. W wysokim i dużym naczyniu ubiłam na sztywno śmietanę. Żelatynę lekko podgrzałam, aby stała się płynna. Do ubitej śmietany dodałam jagody, mascarpone podzielone łyżką na mniejsze części i żelatynę. Zabezpieczyłam górę naczynia i ubiłam krótko, tylko do połączenia składników. Pamiętajcie, że mascarpone miksujemy krótko, bo zacznie nam się lać.
Przełożyłam mus do pucharków. Odstawiłam do lodówki na noc. Następnego dnia posypałam płatkami migdałów. Mus jest delikatny, kremowy i puszysty. Niebo w gębie!
Przepisy Desery
Desery
Placek cappucino
Desery
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych
Desery
Racuchy drożdżowe z jabłkami
Desery
Szarlotka z papierówek
Placek cappucino
Placek cappucino przypomina klasyczne, włoskie tiramisu, jednak nie zawiera j...
Odsłon: 82
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych
Puszysty sernik na zimno z serków homogenizowanych to wyjątkowo kremowe i del...
Odsłon: 118