Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo kruche i pyszne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12392
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13299
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12392
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1398
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13299
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5639
Składniki
ciasto-Żółtka,cukier i masło zmiksować. Przesiać mąkę z proszkiem, miksować dodając olej i śmietanę. Zagnieść i podzielić na pół.Jedną schłodzić w lodówce a drugą wylepić blaszkę 25x42 wyłożoną papierem do pieczenia.Posypać tartą bułką.
Jabłka umyć, obrać,pokroić w plasterki i ułożyć na cieście. Posypać cukrem i cynamonem.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Kisiel przesiać do bezy i lekko wmieszać. Wyłożyć na jabłka.
Resztę ciasta rozkruszyć na bezie. Piec ok.45-55 min. w 175*. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia. Po przestygnięciu posypać pudrem cukrem.