Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto bardzo kruche i pyszne.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3331
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 209
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3331
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 85
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 822
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 81
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 209
Składniki
ciasto-Żółtka,cukier i masło zmiksować. Przesiać mąkę z proszkiem, miksować dodając olej i śmietanę. Zagnieść i podzielić na pół.Jedną schłodzić w lodówce a drugą wylepić blaszkę 25x42 wyłożoną papierem do pieczenia.Posypać tartą bułką.
Jabłka umyć, obrać,pokroić w plasterki i ułożyć na cieście. Posypać cukrem i cynamonem.
Białka ubić ze szczyptą soli, potem cukrem. Kisiel przesiać do bezy i lekko wmieszać. Wyłożyć na jabłka.
Resztę ciasta rozkruszyć na bezie. Piec ok.45-55 min. w 175*. Pod koniec można przykryć papierem do pieczenia. Po przestygnięciu posypać pudrem cukrem.