Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
sernik jest bardzo smaczny wart wypróbowania. Nie trzeba robić trzech warstw można podzielić na pół i zrobić dwukolorowy, bądź całkowicie jeżynowy...
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 95
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 47
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 137
Składniki
spód: ciastka pokruszyć, dodać roztopione masło, wymieszać. Masą ciasteczkową wyłożyć dno tortownicy o średnicy 22cm. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.
Jeżyny miksujemy blenderem i przecieramy przez sitko.
masa serowa: Ser należy zmiksować z cukrem. Dodać ubitą kremówkę, i żelatynę; dokładnie miksujemy. Następnie masę dzielimy na 3 części. Do jednej dodajemy 2/3 zmiksowanych jeżyn; wykładamy na ciasteczkowy spód. Do drugiej części dodajemy pozostałą część jeżyn, wykładamy tworząc kolejną warstwę i na wierzch wykładamy trzecią część masy serowej.
Sernik wstawiamy do lodówki najlepiej na noc. Przed podaniem możemy górę udekorować bitą śmietaną