Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowa pianka z galaretką i truskawkami
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7732
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2786
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7732
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 250
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 2786
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 562
Składniki
Galaretki krystaliczne rozpuścić w 400 ml, a truskawkowe w 700 ml wrzątku. jogurt naturalny zmiksuj z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Gdy składniki się połączą wlewamy przestudzoną, ale płynna galaretkę krystaliczną. Blaszkę 26x26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i biszkoptami. Ciastka namoczyć wodą z dodatkiem soku z cytryny lub mlekiem. Wylać niewielką ilość masy jogurtowej i schłodzić w lodówce przez kilka minut. Dzięki temu biszkopty nie bedą podnosiły się na wierzch ciasta. Wylać pozostałą część masy jogurtowej i schłodzić w lodówce. Galaretkę truskawkową przestudzoną, ale płynną połącz z truskawkami. Gdy zacznie tężeć przelać na słodzoną piankę jogurtową. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Smacznego!