Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowa pianka z galaretką i truskawkami
Biszkopt kawowy przełożony kremem budyniowym również o smaku kawowym. Ciasto...
Odsłon: 39436
Delikatny, aromatyczny gulasz z piersi kurczaka, który przyrządzimy w niecałą...
Odsłon: 2452
Dodatki cebuli i natki pietruszki idealnie podkreślają smak młodych ziemniaków.
Odsłon: 60
Biszkopt kawowy przełożony kremem budyniowym również o smaku kawowym. Ciasto...
Odsłon: 39436
Delikatny, aromatyczny gulasz z piersi kurczaka, który przyrządzimy w niecałą...
Odsłon: 2452
Dodatki cebuli i natki pietruszki idealnie podkreślają smak młodych ziemniaków.
Odsłon: 60
Składniki
Galaretki krystaliczne rozpuścić w 400 ml, a truskawkowe w 700 ml wrzątku. jogurt naturalny zmiksuj z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Gdy składniki się połączą wlewamy przestudzoną, ale płynna galaretkę krystaliczną. Blaszkę 26x26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i biszkoptami. Ciastka namoczyć wodą z dodatkiem soku z cytryny lub mlekiem. Wylać niewielką ilość masy jogurtowej i schłodzić w lodówce przez kilka minut. Dzięki temu biszkopty nie bedą podnosiły się na wierzch ciasta. Wylać pozostałą część masy jogurtowej i schłodzić w lodówce. Galaretkę truskawkową przestudzoną, ale płynną połącz z truskawkami. Gdy zacznie tężeć przelać na słodzoną piankę jogurtową. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Smacznego!