Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jogurtowa pianka z galaretką i truskawkami
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231642
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4905
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36098
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1340
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231642
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4905
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36098
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1340
        
        
                Składniki
Galaretki krystaliczne rozpuścić w 400 ml, a truskawkowe w 700 ml wrzątku. jogurt naturalny zmiksuj z serkiem mascarpone i cukrem pudrem. Gdy składniki się połączą wlewamy przestudzoną, ale płynna galaretkę krystaliczną. Blaszkę 26x26 cm wyłożyć papierem do pieczenia i biszkoptami. Ciastka namoczyć wodą z dodatkiem soku z cytryny lub mlekiem. Wylać niewielką ilość masy jogurtowej i schłodzić w lodówce przez kilka minut. Dzięki temu biszkopty nie bedą podnosiły się na wierzch ciasta. Wylać pozostałą część masy jogurtowej i schłodzić w lodówce. Galaretkę truskawkową przestudzoną, ale płynną połącz z truskawkami. Gdy zacznie tężeć przelać na słodzoną piankę jogurtową. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Smacznego!