Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wbrew pozorom robi się je szybko :)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37376
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 48
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 125
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 112
Składniki
Herbatniki drobno pokruszyć dodać masło, wymieszać i przełożyć na tortownicę (28 cm) wyłożoną papierem pergaminowym. Wstawić na ok. 20 minut do lodówki. W 1/2 l wrzątku rozpuścić 2 galaretki w jednym kolorze i tak kolejno ze wszystkimi kolorami. Odstawić do ostygnięcia. Gdy galaretka lekko stężeje zmiksować ją i dodać jeden jogurt, razem połączyć. Masę jogurtową przełożyć do przygotowanej tortownicy i ponownie wstawić do lodówki gdy dobrze zastygnie wylewać kolejne warstwy. Na wierzchu udekorować owocami. Po udekorowaniu owocami wierzch można zalać galaretką ale jej nie ma uwzględnionej w składnikach. Ja dekorowałam jagodami i brzoskwiniami z puszki, ponieważ nie lubię tego syropu z brzoskwiń bo jest za słodki to go wykorzystałam właśnie w zastępstwie tradycyjnej galaretki. Do półlitrowego garnuszka dałam 3 łyżki żelatyny i zalałam szklanką zimnej wody, odstawiłam żeby napęczniało. Następnie rozpuściłam żelatynę na delikatnym ogniu żeby się nie przypaliła i wlałam do syropu z brzoskwiń, zamieszałam i wylałam na wierzch ciasta. Smacznego