Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wbrew pozorom robi się je szybko :)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24828
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1301
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24828
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 82
Składniki
Herbatniki drobno pokruszyć dodać masło, wymieszać i przełożyć na tortownicę (28 cm) wyłożoną papierem pergaminowym. Wstawić na ok. 20 minut do lodówki. W 1/2 l wrzątku rozpuścić 2 galaretki w jednym kolorze i tak kolejno ze wszystkimi kolorami. Odstawić do ostygnięcia. Gdy galaretka lekko stężeje zmiksować ją i dodać jeden jogurt, razem połączyć. Masę jogurtową przełożyć do przygotowanej tortownicy i ponownie wstawić do lodówki gdy dobrze zastygnie wylewać kolejne warstwy. Na wierzchu udekorować owocami. Po udekorowaniu owocami wierzch można zalać galaretką ale jej nie ma uwzględnionej w składnikach. Ja dekorowałam jagodami i brzoskwiniami z puszki, ponieważ nie lubię tego syropu z brzoskwiń bo jest za słodki to go wykorzystałam właśnie w zastępstwie tradycyjnej galaretki. Do półlitrowego garnuszka dałam 3 łyżki żelatyny i zalałam szklanką zimnej wody, odstawiłam żeby napęczniało. Następnie rozpuściłam żelatynę na delikatnym ogniu żeby się nie przypaliła i wlałam do syropu z brzoskwiń, zamieszałam i wylałam na wierzch ciasta. Smacznego