Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na kwadratową formę 20 x 20 cm.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118110
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8420
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2151
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1547
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 118110
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8420
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3117
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2151
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1547
Składniki
Mieszamy wszystkie składniki mokre - jogurt, olej, jajka. Następnie dodajemy składniki suche - kakao, mąkę, proszek do pieczenia, cynamon, miąższ wanilii, cukier. Wszystko mieszamy na gładką masę. Ciasto przekładamy do formy, a na wierzch wykładami pokrojone w plastry jabłka, delikatnie wciskając je w ciasto, ale nie zanurzając całkowicie. Można ewentualnie oprószyć wystające jabłka dodatkowo cukrem. Ciasto pieczemy ok. 40 min. w 180 st. C, sprawdzając patyczkiem stopień upieczenia. Ciasto jest wilgotne, ale lekkie. Polecam.