Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Błyskawiczne ciasto jogurtowe. Bardzo proste w wykonaniu. Można użyć dowolnych owoców, które lubicie byle nie puszczały zbyt wiele soku. Bardzo lubię takie proste ciasta, gdyż sprawdzają się w chwilach, gdy najdzie nas ochota na coś słodkiego lub w momentach, gdy odwiedzą nas niespodziewani goście.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12841
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1453
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14098
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5854
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12841
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1453
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14098
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5854
Składniki
Do misy robota kuchennego dajemy białka i ubijamy je na puszystą piankę, dokładamy do niej żółtka i cały czas ubijamy.
Następnie partiami dodajemy jogurt, cukier i przesianą przez sito mąkę.
Ciasto przekładamy na blaszkę i układamy na nim cienko pokrojone plasterki owocu. Moja blaszka miała wymiary 23×33 cm. Pieczemy około 35 minut w 180 C.