Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, puszyste, mięciutkie i cudownie jagodowe :) Polecam :)
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24973
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1317
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24973
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 115
Składniki
W misce umieszczamy jogurt, jajko, cukier i mieszamy wszystko trzepaczką. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dolewamy masło. Mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 – 20 minut. Następnie dodajemy jagody albo borówki i delikatnie mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoto. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!!!