Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne, puszyste, mięciutkie i cudownie jagodowe :) Polecam :)
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68724
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2093
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 68724
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 2093
Składniki
W misce umieszczamy jogurt, jajko, cukier i mieszamy wszystko trzepaczką. Przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dolewamy masło. Mieszamy. Ciasto odstawiamy na 15 – 20 minut. Następnie dodajemy jagody albo borówki i delikatnie mieszamy łyżką. Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy niewielkie porcje ciasta. Smażymy z obu stron na złoto. Odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego!!!