Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ,pyszne ,orzeźwiające ciasto,polecam.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10978
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13240
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4999
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10978
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6290
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13240
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4999
Składniki
Dno tortownicy wyłożyć folią aluminiową i poukładać biszkopty. Rozpuścić galaretki w dwóch osobnych naczyniach w 1/2 l wody. Jogurt wylać do naczynia i wlać przestudzoną galaretkę,zmiksować,wylać na warstwę biszkoptów ,włożyć do lodówki. Następną warstwę zrobić podobnie.
Gdy obydwie masy jogurtowo-galaretkowe stężeją wylewamy na wierzch 2 galaretki rozpuszczone wg.przepisu na opakowaniu. Można na wierzch poukładać owoce,ja zrobiłam bez,deser wyszedł pyszny.
Smacznego życzę.