Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i orzeźwiające ciasto. Dzieci wprost nie można od niego odgonić.
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15874
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4810
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 554
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15874
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4810
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 554
Składniki
Biszkopt. Tortownica 21-22 cm, spód wyłożony papierem do pieczenia. Całe jajka ubijamy z cukrem do białości. Potem przesiewamy mąkę, delikatnie mieszamy. Na koniec wlewamy olej leciutko mieszając. Ciasto przelewamy do tortownicy. Pieczemy w 170 C ok. 25 minut. Studzimy,
Galaretkę rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody. Studzimy. Przestudzoną galaretkę stopniowo mieszamy z jogurtem o temperaturze pokojowej.
Biszkopt umieszczamy w tortownicy, układamy warstwę borówek i wylewamy warstwę jogurtową. Schładzamy w lodówce. Dekorujemy borówkami i kwiatami bzu.