Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co prawda do sezonu jeszcze daleko, ale już dziś poleca ten smaczny, lekki jogurtowiec :)
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4279
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 713
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1008
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 997
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4279
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 713
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1008
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3960
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 807
Składniki
Masło rozpuścić z czekoladą, połączyć ze zmiksowanymi herbatnikami. Okrągłą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć tam gotowe herbatniki, docisnąć do dna i włożyć do lodówki.
Serek zmiksować z miodem, Żelatynę namoczyć, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Do sera dodać jogurty i cukier, całość zmiksować. Rozpuszczoną żelatynę zahartować łyżką masy, po czym przelać z powrotem i całość zmiksować. Na końcu dodać umyte, odsączone i pokrojone owoce, delikatnie wymieszać.
Gotową masę przelać na spód i schować do lodówki, aż masa stężeje.
Owoce na galaretkę umyć i prze kilka minut podgrzewać z cukrem, po czym dokładnie zmiksować. Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną żelatynę przelać do truskawek i podgrzewać do całkowitego jej rozpuszczenia, ostudzić. Gotową galaretkę przelać na stężoną masę truskawkową. Schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Wierzch można udekorować ćwiartkami świeżych owoców. Smacznego!