Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co prawda do sezonu jeszcze daleko, ale już dziś poleca ten smaczny, lekki jogurtowiec :)
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22778
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15157
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4868
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45528
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22778
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15157
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4868
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45528
Składniki
Masło rozpuścić z czekoladą, połączyć ze zmiksowanymi herbatnikami. Okrągłą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i przełożyć tam gotowe herbatniki, docisnąć do dna i włożyć do lodówki.
Serek zmiksować z miodem, Żelatynę namoczyć, a następnie rozpuścić w kąpieli wodnej. Do sera dodać jogurty i cukier, całość zmiksować. Rozpuszczoną żelatynę zahartować łyżką masy, po czym przelać z powrotem i całość zmiksować. Na końcu dodać umyte, odsączone i pokrojone owoce, delikatnie wymieszać.
Gotową masę przelać na spód i schować do lodówki, aż masa stężeje.
Owoce na galaretkę umyć i prze kilka minut podgrzewać z cukrem, po czym dokładnie zmiksować. Żelatynę namoczyć, po czym rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozpuszczoną żelatynę przelać do truskawek i podgrzewać do całkowitego jej rozpuszczenia, ostudzić. Gotową galaretkę przelać na stężoną masę truskawkową. Schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Wierzch można udekorować ćwiartkami świeżych owoców. Smacznego!