Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek szafranu podkreśla kolor śliwek oraz nadaje cudownego aromatu i smaku. Deser jest przepyszny....
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10623
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4780
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 864
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10623
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4780
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 864
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9032
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1329
Składniki
Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki, miąższ pokroić w cząstki.
Pokrojone owoce przełożyć na patelnię, dodać cukier, szafran i dwie łyżki wody. Dusić na średnim ogniu przez około 6-8 minut. Ostudzić.
Ciastka digestive włożyć do plastykowej torby i pokruszyć używając wałka do ciasta lub tłuczka do rozbijania mięsa.
Jogurt grecki wymieszać z mlekiem skondensowanym.
Na dno pucharków wsypać pokruszone ciastka, następnie krem jogurtowy i na wierzchu warstwę śliwek. Deser posypać siekanymi pistacjami.