Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek szafranu podkreśla kolor śliwek oraz nadaje cudownego aromatu i smaku. Deser jest przepyszny....
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 204
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 162
Królowa grilla :)
Odsłon: 1354
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 204
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 162
Królowa grilla :)
Odsłon: 1354
Składniki
Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki, miąższ pokroić w cząstki.
Pokrojone owoce przełożyć na patelnię, dodać cukier, szafran i dwie łyżki wody. Dusić na średnim ogniu przez około 6-8 minut. Ostudzić.
Ciastka digestive włożyć do plastykowej torby i pokruszyć używając wałka do ciasta lub tłuczka do rozbijania mięsa.
Jogurt grecki wymieszać z mlekiem skondensowanym.
Na dno pucharków wsypać pokruszone ciastka, następnie krem jogurtowy i na wierzchu warstwę śliwek. Deser posypać siekanymi pistacjami.