Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dodatek szafranu podkreśla kolor śliwek oraz nadaje cudownego aromatu i smaku. Deser jest przepyszny....
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7896
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1153
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13660
Składniki
Śliwki umyć, przekroić na pół, usunąć pestki, miąższ pokroić w cząstki.
Pokrojone owoce przełożyć na patelnię, dodać cukier, szafran i dwie łyżki wody. Dusić na średnim ogniu przez około 6-8 minut. Ostudzić.
Ciastka digestive włożyć do plastykowej torby i pokruszyć używając wałka do ciasta lub tłuczka do rozbijania mięsa.
Jogurt grecki wymieszać z mlekiem skondensowanym.
Na dno pucharków wsypać pokruszone ciastka, następnie krem jogurtowy i na wierzchu warstwę śliwek. Deser posypać siekanymi pistacjami.