Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miały być ciastka a w czasie pracy zmieniły się plany
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 284
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3069
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 7850
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 284
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 3069
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 586
Składniki
W misie miksera umieścić kajmak ,cukier i masło Utrzeć do powstania i puszystej masy. Dodać jajko i utrzeć do połączenia się składników. Dodać mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia i solą, zmiksować. Wsypać większą część starej na tarce czekolady (małą garstkę zostawić do posypania po wierzchu) oraz kokos i zmiksować, tylko do połączenia się składników.
Formę o wymiarach 23 x 33 cm ( u mnie tortownica) wysmarować masłem . Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Po cieście posypać pozostałymi drobinkami czekoladowymi. Piec w temperaturze 175ºC, przez około 35 minut lub do lekkiego zbrązowienia się ciastka. Można przyozdobić bitą śmietaną.