Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
miały być ciastka a w czasie pracy zmieniły się plany
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 331
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11131
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3759
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1290
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 331
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11131
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3759
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1290
Składniki
W misie miksera umieścić kajmak ,cukier i masło Utrzeć do powstania i puszystej masy. Dodać jajko i utrzeć do połączenia się składników. Dodać mąkę z sodą i proszkiem do pieczenia i solą, zmiksować. Wsypać większą część starej na tarce czekolady (małą garstkę zostawić do posypania po wierzchu) oraz kokos i zmiksować, tylko do połączenia się składników.
Formę o wymiarach 23 x 33 cm ( u mnie tortownica) wysmarować masłem . Przełożyć do niej ciasto, wyrównać. Po cieście posypać pozostałymi drobinkami czekoladowymi. Piec w temperaturze 175ºC, przez około 35 minut lub do lekkiego zbrązowienia się ciastka. Można przyozdobić bitą śmietaną.