Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus. W kilka minut mamy zdrową przekąskę.
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 686
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 49
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 89
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 686
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 49
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Przepyszne i bardzo proste ciasto z ryżem preparowanym i masą krówkową. Lekki...
Odsłon: 89
Składniki
W miseczce wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać rozpuszczone masło i rozbełtane jajka. Dokładnie wymieszać.
Formować kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczać. Ponieważ masa klei się do rąk, najlepiej ręce często zamaczać w wodzie. Obok miseczki z ciastem ustawić miseczkę z wodą. Tak jest wygodnie.
Placuszki układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 15-20 min.
Ciasteczka wystudzić. Gotowe.
Smacznego.