Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne babeczki z malinami. Na pewno na jednej się nie skończy
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88355
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11688
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1832
Przepisy siostry Anastazji królują w wielu polskich domach. To dopracowane re...
Odsłon: 88355
Placki z cukinii po turecku wyróżniają się sporą ilością świeżego szczypiorku...
Odsłon: 11688
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 1832
Składniki
Składniki na ciasto dajemy do miski (masło powinno być miękkie) Zagniatamy ciasto. Dajemy je do woreczka i odkładamy do lodówki na około 40 minut, Następnie podsypujemy blat mąką i wakujemy ciasto dość cienko. Wykrawamy kółka i wylepiamy foremki. Ciasto nakłuwamy widelcem. Babeczki pieczemy około 15 minut w temp 190 stopni Wyciągamy z foremek i studzimy.
Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Wyciskamy ja do ostudzonych babeczek, układamy maliny i na koniec dajemy tężejącą galaretkę malinową rozpuszczoną w 400ml wrzątku. Babeczki odkładamy do lodówki i gotowe.
i gotowe