Do góry

Desery Przepis na:

Kakaowo-migdałowe ciasto z gruszkami

Kakaowo-migdałowe ciasto z gruszkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 253 Ocena: 1123

Dodano:

Odsłon: 163

Ciasto kakaowo-migdałowe z gruszkami bez jajek jest bardzo łatwe do przygotowania, wilgotne, aromatyczne i bardzo smaczne.

Składniki

  • mleko zsiadłe 3 szkl
  • mąka pszenna 4 szkl
  • cukier 1,5 szkl
  • masło 15 dag
  • kakao 2 łyżki
  • dżem wiśniowy 2 łyżki
  • soda oczyszczona 2 łyżeczki
  • ekstrakt migdałowy 1/4 łyżeczki
  • czarna porzeczka 1/2 szkl
  • gruszki 1 kg
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Kakaowo-migdałowe ciasto z gruszkami

Przygotowanie

  1. Masło rozpuścić, ostudzić.
    Mleko zsiadłe wymieszać z cukrem, sodą i przesianą mąką z kakao. Następnie dodać dżem, porzeczki, ekstrakt i masło.

  2. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wyłożonej papierem do pieczenia formy o wymiarach 21/37 cm.

  3. Na wierzchu ułożyć obrane i pokrojone na połówki gruszki.

  4. Formę z ciastem włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec do suchego patyczka, około 45-50 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń