Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy jest coś pyszniejszego niż deser jabłkowy pachnący cynamonem z chrupiącą, maślaną kruszonką? Crumble to jedna z prostszych i pyszniejszych słodkości, której nie sposób się oprzeć. Najlepiej smakuje gorące podane z kleksem gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8610
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7162
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327767
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8610
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7162
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4886
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327767
Składniki
Składniki ciasta zagnieść ręcznie lub w robocie na kruszonkę. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na ósemki. Przełożyć na patelnię, dodać cukier i cynamon. Smażyć na wolnym ogniu, do czasu, aż cukier się rozpuści, a jabłka pozostaną jędrne. Jabłko posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec 25-40 minut, do czasu, aż kruszonka nabierze złotego koloru. Podawać na gorąco z kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego.
Rady: Jeśli nie posiadacie patelni, którą można używać w piekarniku, przesmażone jabłka należy przełożyć do formy do pieczenia lub żaroodpornego naczynia, posypać kruszonką i zapiec.