Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy jest coś pyszniejszego niż deser jabłkowy pachnący cynamonem z chrupiącą, maślaną kruszonką? Crumble to jedna z prostszych i pyszniejszych słodkości, której nie sposób się oprzeć. Najlepiej smakuje gorące podane z kleksem gęstej śmietany lub jogurtu naturalnego.
Pychota. Polecam.
Odsłon: 215
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 384
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 118
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27686
Pychota. Polecam.
Odsłon: 215
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 384
Ciasto palce lizać. A jesienią jest obowiązkowo do zrobienia. Polecam.
Odsłon: 118
Przepis dnia
Smaczny i szybki bigos.
Odsłon: 27686
Składniki
Składniki ciasta zagnieść ręcznie lub w robocie na kruszonkę. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić na ósemki. Przełożyć na patelnię, dodać cukier i cynamon. Smażyć na wolnym ogniu, do czasu, aż cukier się rozpuści, a jabłka pozostaną jędrne. Jabłko posypać kruszonką i wstawić do nagrzanego do 190 stopni piekarnika. Piec 25-40 minut, do czasu, aż kruszonka nabierze złotego koloru. Podawać na gorąco z kleksem śmietany lub jogurtu naturalnego.
Rady: Jeśli nie posiadacie patelni, którą można używać w piekarniku, przesmażone jabłka należy przełożyć do formy do pieczenia lub żaroodpornego naczynia, posypać kruszonką i zapiec.