Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2563 Ocena: 19444
Dodano: 25.08.2019
Odsłon: 3280
> 6 os. | > 60 min | średnie | tanie |
Wykonanie kremu cytrynowego:
Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i przestudzić. Śmietanę ubić, dodać tężejącą galaretkę, powtórnie ubić, lekko schłodzić i przełożyć placek.
Wykonanie:
Upalić 1 szklankę cukru, zalać szklanką gorącej wody, dodać cynamon, zgotować i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, wlać olej i przestudzony karmel. Wsypać mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia, dodać sztywno ubitą pianę i lekko wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Następnie placek ostudzić, przekroić wzdłuż i przełożyć kremem cytrynowym. Wstawić do lodówki przynajmniej na 3 godziny i podawać.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

KulinarnaChwila 26 sierpnia 2019Zgłoś do usunięcia
Pyszota:)1 Kto głosował? | Odpowiedz