Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i puszyste ciasto do kawy.
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1268
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 113
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 44
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1268
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 113
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 44
Składniki
Wykonanie kremu cytrynowego: Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i przestudzić. Śmietanę ubić, dodać tężejącą galaretkę, powtórnie ubić, lekko schłodzić i przełożyć placek. Wykonanie: Upalić 1 szklankę cukru, zalać szklanką gorącej wody, dodać cynamon, zgotować i ostudzić. Żółtka utrzeć z cukrem, wlać olej i przestudzony karmel. Wsypać mąkę, sodę oczyszczoną i proszek do pieczenia, dodać sztywno ubitą pianę i lekko wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Następnie placek ostudzić, przekroić wzdłuż i przełożyć kremem cytrynowym. Wstawić do lodówki przynajmniej na 3 godziny i podawać.