Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, lekkie ciasto, które zawsze się udaje. Szybkie i proste w przygotowaniu.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31034
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5647
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31034
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3685
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 5647
Składniki
Wodę zagotować z margaryną, wsypywać powoli mąkę energicznie mieszając do wchłonięcia mąki. Wystudzić. Wbić jajka i utrzeć ciasto.
Piekarnik rozgrzać do 190 stopni. Przygotować 2 blaszki 24 x 35 cm, dno lekko posmarować tłuszczem. Ciasto podzielić na 2 części . Jedną część rozprowadzić w blaszce, wstawić do piekarnika i piec 25 minut lub lekkiego zrumienienia ciasta.
Gdy piecze się ciasto przygotować drugie i wstawić do piekarnika po upieczeniu pierwszego. Krem przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu pod koniec dodać pokruszoną na drobno czekoladę.
Na pierwsze ciasto wyłożyć krem, przykryć drugim, schłodzić 2 godziny , pokroić na porcje.