Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polacy uwielbiają ciasto drożdżowe do mleka, a Japończycy właśnie to miodowe. Jest puszyste, wilgotne i pachnące miodem. Nic więcej do tego ciasta nie trzeba, nawet posypywania cukrem pudrem.
Japonia to kraj, który został dotknięty przez naleśnikowe szaleństwo. W tamty...
Odsłon: 20275
W dniu dzisiejszym oprócz wyczerpującej acz przyjemnej pracy w wiosnennym i k...
Odsłon: 52
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2837
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1194
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 182
Pyszny serniczek w polewie czekoladowej z rodzynkami to idealne ciasto na świ...
Odsłon: 2837
Pyszne rogaliki serowe z nadzieniem z dżemu wiśniowego , idealne do popołudni...
Odsłon: 1194
Szybkie ,smaczne mięsko które praktycznie nie trzeba za dużo pilnować przy sm...
Odsłon: 182
Składniki
Miód rozpuścić w mleku. Białka oddzielić od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę, Dodawać stopniowo cukier, ubijać aż piana będzie lśniąca. Dodawać po jednym żółtku i miksować. Teraz połączyć z mlekiem z miodem, a następnie dodać mąkę przesianą przez sito. Delikatnie wymieszać. Przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30-40 min. Wyjąć ciasto z piekarnika i jeszcze gorące zawinąć szczelnie w folię aluminiową. Razem z formą. Tak pozostawić do wystudzenia. Wyjąć z formy, kroić, zajadać. Ciasto genialnie smakuje z kubkiem mleka.
Przepisy Desery
Desery
Galette – tarta ze śliwkami
Desery
Tarta truskawkowa z bezą
Desery
Ciasto trociniak
Desery
Brzoskwiniowa chmurka
Galette – tarta ze śliwkami
Galette to w skrócie, kruchy placek o nieregularnych brzegach. Moja tarta pie...
Odsłon: 13
Tarta truskawkowa z bezą
Często piekę chałkę i zostaje mi wtedy kilka białek które mrożę na inną okazj...
Odsłon: 30