Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kasza jaglana z jogurtem owocowym to pyszny deser, śniadanie lub kolacja.
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 49
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 89
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12029
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 209
Kto nie lubi gulaszu z wieprzowego lub wołowego? Chyba każdy oprócz wegetaria...
Odsłon: 49
Zdrowe, smaczne, proste w wykonaniu, pasujące smakiem prawie do każdego mięs...
Odsłon: 89
Oponki z frytkownicy beztłuszczowej smakują tak samo dobrze jak zwykłe pączki...
Odsłon: 12029
Z podróży kulinarnych Makłowicza. Jej kremowość bakłażan w pełnej krasie.
Odsłon: 209
Składniki
Kaszę jaglaną 2-3 razy wypłukać w gorącej wodzie. Wsypać na sito, przepłukać pod bieżącą zimną wodą.
Laskę wanilii przekroić wzdłuż na pół i nożem wystrugać nasionka, włożyć do mleka, wlać wodę, dodać cukier i zagotować. Następnie wsypać kaszę, dodać szczyptę soli i gotować na bardzo wolnym ogniu około 20 minut.
Jogurt zmiksować z połową malin i borówek, dosłodzić miodem.
Miękką kaszę wyłożyć do pucharków lub na talerze, polać jogurtem, ozdobić pozostałymi owocami.