Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki dzieciństwa, ale zrobione po mojemu. Deser wysokobiałkowy
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2978
Krem pistacjowy do tortu ma gładką i puszystą konsystencję. Idealnie nadaje s...
Odsłon: 2978
Składniki
Wodę,mleko, szczypta cynamonu i kaszę manną przełożyć do garnka i na wolnym ogniu doprowadzić do wrzenia. Mieszać ciągle aby nie było grudek i nie przywarło do garnka. Dotować aż zgęstnieje.
Jedną część przelać do miseczki i udekorować ciastkiem i malinami. Do szklaneczki lub miseczki na spód wyłożyć masę kajmakową, no to przelać resztę kaszy manny i posypać kakao. Można jeść na ciepło jak i na zimno Smacznego 🫶