Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Babeczki z kremem kasztanowym (kupiłam poniżej 10zł w sklepie internetowym) nadziane pyszną domową marmoladą. Z porcji wychodzi 12 babeczek
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 658
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3102
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4039
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 824
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 658
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 251
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3102
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4039
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 824
Składniki
Krem kasztanowy, który kupiłam, ma w składzie 50% kasztanów i 50% cukru, dlatego nie dodawałam już cukru do ciasta. Dzięki słodkiemu kremowi i marmoladzie ciastka są wystarczająco słodkie. Margarynę ucieramy z jajkami. Dodajemy kefir, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy krem kasztanowy i dobrze mieszamy. Do papilotek wykładamy łyżkę ciasta, na to łyżeczkę marmolady lub dżemu i znów łyżkę ciasta. Najlepiej układać dżem na środku, żeby podczas pieczenia nie wyciekł bokami.
Pieczemy w 200 stopniach około 25 minut. Uwaga, babeczki bardzo wyrastają i jak widać na zdjęciu mogą popękać na górze. Koniecznie odstawiamy do wystygnięcia, ponieważ dżem w środku będzie bardzo gorący.
Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.