Do góry

Desery Przepis na:

Kasztanowe babeczki z marmoladą morelową

Kasztanowe babeczki z marmoladą morelową

Autor:

Przepisów i artykułów: 290 Ocena: 2544

Dodano:

Odsłon: 199

Babeczki z kremem kasztanowym (kupiłam poniżej 10zł w sklepie internetowym) nadziane pyszną domową marmoladą. Z porcji wychodzi 12 babeczek

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Kasztanowe babeczki z marmoladą morelową

Przygotowanie

  1. Krem kasztanowy, który kupiłam, ma w składzie 50% kasztanów i 50% cukru, dlatego nie dodawałam już cukru do ciasta. Dzięki słodkiemu kremowi i marmoladzie ciastka są wystarczająco słodkie.

    Margarynę ucieramy z jajkami. Dodajemy kefir, cukier puder, mąkę i proszek do pieczenia. Na końcu dodajemy krem kasztanowy i dobrze mieszamy.

    Do papilotek wykładamy łyżkę ciasta, na to łyżeczkę marmolady lub dżemu i znów łyżkę ciasta. Najlepiej układać dżem na środku, żeby podczas pieczenia nie wyciekł bokami.

  2. Pieczemy w 200 stopniach około 25 minut. Uwaga, babeczki bardzo wyrastają i jak widać na zdjęciu mogą popękać na górze.

    Koniecznie odstawiamy do wystygnięcia, ponieważ dżem w środku będzie bardzo gorący.

  3. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń