Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka pomarańczowo-kawowe są bardzo aromatyczne i kruche, same rozpływają się w ustach. Po prostu super.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2068
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5507
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5530
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3738
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2068
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5507
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5530
Składniki
Czekoladę z łyżeczką śmietany rozpuścić w kąpieli wodnej, dodać kakao, kawę rozpuszczoną w 1 łyżeczce wrzącej wody, wymieszać. Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem pudrem, posiekać z masłem. Następnie dodać żółtko, śmietanę i dokładnie posiekać. Ciasto podzielić na 2 części. Do jednej części dodać skórkę pomarańczową, aromat. Do drugiej rozpuszczoną czekoladę. Oddzielnie zagnieść oba ciasta, zawinąć w filię i schłodzić w lodówce przez 1 godzinę. Schłodzone ciasta rozwałkować na grubość 4-5 mm
Foremką lub szklaneczką wycinać krążki. Na środku każdego krążka mniejszą foremką wyciąć ciasteczko i przełożyć do krążka drugiego koloru.
Układać na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec w temp 175 stopni około 12 minut.