Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na niedzielne popołudnie postanowiłam przygotować jakiś deser. Prosty, nieskomplikowany i szybki, a że miałam w lodówce zalegający kefir wyszedł bardzo szybko pyszny deser kefirowy. Kefirowy deserek szybko opuścił swoje szklane pucharki.
szklane pucharki
Żelatynę wsypać do rondelka, zalać przegotowaną ciepłą wodą.
Wymieszać i odstawić na 30 minut do napęcznienia.
Po tym czasie żelatynę podgrzać do rozpuszczenia i wystudzić.
Kefir, śmietanę oraz obydwa cukry wymieszać łyżką, następnie zmiksować mikserem na gładką masę.
Nie przerywając miksowania powoli cienkim strumykiem wlewać rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę.
Miksować do połączenia składników, aż masa będzie całkowicie gładka.
Do czystych szklanych pucharków włożyć pokrojone cząstki pomarańczy lub inne owoce, zalać masą kefirową i włożyć do lodówki na około 3 godziny.
Po wyjęciu z lodówki desery oprószyć posiekanymi orzechami włoskimi.
Udekorować owocami granatu.
Tym razem jednak mam propozycję na wersję z kefirem. Kefir nadaje bardziej gę...
Odsłon: 9977
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 86
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 88
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 71
Dzisiejszą propozycją obiadową są plastry schabu w sosie jaki robi moja mama
Odsłon: 86
mięso jest pyszne, aromatyczne, soczyste i mięciutkie
Odsłon: 88
Sprawdzony przepis na pyszny schab. U mnie w towarzystwie ryżu i ogórka kiszo...
Odsłon: 71
Składniki
Żelatynę wsypać do rondelka, zalać przegotowaną ciepłą wodą. Wymieszać i odstawić na 30 minut do napęcznienia. Po tym czasie żelatynę podgrzać do rozpuszczenia i wystudzić. Kefir, śmietanę oraz obydwa cukry wymieszać łyżką, następnie zmiksować mikserem na gładką masę. Nie przerywając miksowania powoli cienkim strumykiem wlewać rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę. Miksować do połączenia składników, aż masa będzie całkowicie gładka. Do czystych szklanych pucharków włożyć pokrojone cząstki pomarańczy lub inne owoce, zalać masą kefirową i włożyć do lodówki na około 3 godziny. Po wyjęciu z lodówki desery oprószyć posiekanymi orzechami włoskimi. Udekorować owocami granatu.
Przepisy Desery
Desery
Tarta z agrestem
Desery
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Desery
Słodkie bułeczki drożdżowe z dżemem i posypką z kawy
Desery
deser z domową granolą
Tarta z agrestem
Delikatny smaczny deserek.
Odsłon: 54
Serniczki pomarańczowe z galaretką i bitą śmietaną
Uwielbiam deserki w pucharkach, bo pięknie się prezentują, są szybkie w przyg...
Odsłon: 211