Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest szybki do przygotowania i można go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota. Jest smaczny, aromatyczny, miękki, nie sposób skończyć na jednym kawałku. Jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 611
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 829
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 351
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 251
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 611
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 829
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 351
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 251
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąkę, proszek przesiać. Cukier puder przesiać. Bakalie pokroić i obtoczyć delikatnie w niewielkiej ilości mąki. Margarynę ucieramy ( w makutrze, ale można także mikserem). Powoli dodajemy cukier, po jednym jajku, mąkę w 5 porcjach. Na koniec dodajemy cukier waniliowy, spirytus, bakalie. Podłużną formę - keksówkę- wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto do ok 3/4 wysokości formy. Pieczemy ok 40 minut - najpierw w 160 st C aż ciasto wyrośnie, następnie w 180 st C. Wystudzone cukrem pudrem, poleć polewą czekoladową lub lukrem.