Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest szybki do przygotowania i można go zrobić, gdy tylko najdzie nas ochota. Jest smaczny, aromatyczny, miękki, nie sposób skończyć na jednym kawałku. Jego dużą zaletą jest to, że długo utrzymuje swoją świeżość.
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2537
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1089
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1419
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2537
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1089
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1419
Składniki
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.
Mąkę, proszek przesiać. Cukier puder przesiać. Bakalie pokroić i obtoczyć delikatnie w niewielkiej ilości mąki. Margarynę ucieramy ( w makutrze, ale można także mikserem). Powoli dodajemy cukier, po jednym jajku, mąkę w 5 porcjach. Na koniec dodajemy cukier waniliowy, spirytus, bakalie. Podłużną formę - keksówkę- wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto do ok 3/4 wysokości formy. Pieczemy ok 40 minut - najpierw w 160 st C aż ciasto wyrośnie, następnie w 180 st C. Wystudzone cukrem pudrem, poleć polewą czekoladową lub lukrem.