Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 110 Ocena: 1351
Dodano: 27.11.2017
Odsłon: 5537
5-6 os. | 60 min | łatwe | przystępne |
Piekarnik rozgrzewamy do 180ºC.
Jajka ubijamy na wysokich obrotach z cukrem, do momentu, aż cukier zupełnie się rozetrze, a masa będzie pulchna i jasna.
Dodajemy olej i na mniejszych obrotach dokładnie miksujemy.
Mąkę i proszek do pieczenia przesiewamy i partiami dodajemy do masy jajecznej (zostawiamy ok. 1/2 szklanki mąki do obtoczenia bakalii). Miksujemy.
Resztę mąki dodajemy do bakalii i dokładnie razem mieszamy, tak, aby wszystkie bakalie były dokładnie obtoczone w mące.
Do powstałego ciasta dodajemy bakalie i mieszamy łyżką lub szpatułką.
Keksówkę smarujemy masłem lub olejem i obsypujemy bułką tartą.
Ciasto przekładamy do formy i pieczemy przez 45-50 minut (do suchego patyczka).
Studzimy i dekorujemy wierzch lukrem, polewą czekoladową lub cukrem pudrem.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

Nevermore 28 listopada 2017Zgłoś do usunięcia
Pysznie wygląda :) Biorę z talerzem i idę jeść xD Odpowiedzi: 1 ▼1 Kto głosował? | Odpowiedz