Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami zostają nam białka po upieczeniu np. strucli makowej i nie wiemy co z nimi zrobić. Proponuje keks. Ciasto jest smaczne i nadaje się do dłuższego przechowania.
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 153
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 220
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9261
Dzień dobry dziś do zaproponowania mam dla was przepyszną szynkę na kanapki,...
Odsłon: 153
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 220
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 9261
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę,dodawać cukier ciągle miksując.
Wlać roztopiony tłuszcz, ciepłe mleko, wsypać mąkę wymieszaną z pr. do pieczenia, cukrem waniliowym, dodać sok z pomarańczy i aromat. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
Bakalie wymieszać dodając nieco mąki, żeby nie opadły na dno ciasta podczas pieczenia. Wymieszać razem z masą.
Podłużną blaszkę o wym.15x35 wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać ciasto i włożyć do lekko nagranego piekarnika. Piec w tem.170 st.C przez 50 minut. Przed wyjęciem ciasta należy sprawdzić patyczkiem, czy środek jest już upieczony /patyczek musi być całkiem suchy/.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą. SMACZNEGO!