Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasami zostają nam białka po upieczeniu np. strucli makowej i nie wiemy co z nimi zrobić. Proponuje keks. Ciasto jest smaczne i nadaje się do dłuższego przechowania.
Białka ubić na sztywną pianę,dodawać cukier ciągle miksując.
Wlać roztopiony tłuszcz, ciepłe mleko, wsypać mąkę wymieszaną z pr. do pieczenia, cukrem waniliowym, dodać sok z pomarańczy i aromat. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
Bakalie wymieszać dodając nieco mąki, żeby nie opadły na dno ciasta podczas pieczenia. Wymieszać razem z masą.
Podłużną blaszkę o wym.15x35 wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać ciasto i włożyć do lekko nagranego piekarnika. Piec w tem.170 st.C przez 50 minut. Przed wyjęciem ciasta należy sprawdzić patyczkiem, czy środek jest już upieczony /patyczek musi być całkiem suchy/.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą. SMACZNEGO!
Idealne ciasto dla leniuchów :) wystarczy warstwowo wyłożyć składniki i po 3...
Odsłon: 5325
Nie wiecie co zrobić z białek które wam zostają np. z pączków czy innych cias...
Odsłon: 43527
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1504
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 448
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1649
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 5078
Roladki ze szparagami to fajna propozycja na pyszny obiadek dla zaproszonych...
Odsłon: 1504
Bardzo smaczna i podzielna zapiekanka.
Odsłon: 448
Babcia Pelcia jest znana z przepysznych domowych drożdżówek. Jej ciasto drożd...
Odsłon: 1649
Pyszne i pożywne kotlety z jajek oraz kaszy jaglanej z dodatkiem warzyw oraz...
Odsłon: 5078
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę,dodawać cukier ciągle miksując.
Wlać roztopiony tłuszcz, ciepłe mleko, wsypać mąkę wymieszaną z pr. do pieczenia, cukrem waniliowym, dodać sok z pomarańczy i aromat. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać.
Bakalie wymieszać dodając nieco mąki, żeby nie opadły na dno ciasta podczas pieczenia. Wymieszać razem z masą.
Podłużną blaszkę o wym.15x35 wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wlać ciasto i włożyć do lekko nagranego piekarnika. Piec w tem.170 st.C przez 50 minut. Przed wyjęciem ciasta należy sprawdzić patyczkiem, czy środek jest już upieczony /patyczek musi być całkiem suchy/.
Ostudzone ciasto posypać cukrem pudrem lub polać dowolną polewą. SMACZNEGO!
Przepisy Desery
Desery
Ciasteczka z nasionami lnu
Desery
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Desery
Tęczowe ciasto bez pieczenia
Desery
Sernik na zimno z frużeliną truskawkową
Ciasteczka z nasionami lnu
Siemię lniane jako środek osłaniający przewód pokarmowy, świetnie sprawdza s...
Odsłon: 57
Migdałowe ciasteczka Meryl Streep
Meryl Streep to amerykańska aktorka, która rozkochała w sobie cały świat. Zna...
Odsłon: 68