Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to keks na szybko , polecam poniewaz jest niedrogi a smaczny ....
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 655
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 87
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 29
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2692
Składniki
Margarynę utrzec , dodac cukier puder i żółtka.Ucierając dodac mąkę połączoną wczesniej z proszkiem do pieczenia i mak . Na końcu dodać ubitą pianę z białek i wlac delikatnie olej, połaczyc wszystkie składniki wlac ciasto do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułka tartą formy keksowej
Piec w temp. 180 stopni przez ok 1 godz .Gdy wystygnie polać polewą i udekorowac wg uznania . Ja wykorzystałam do dekoracji orzechy.
Smacznego