Do góry

Desery Przepis na:

Keto tarta borówkowa (Paleo, LowCarb)

Keto tarta borówkowa (Paleo, LowCarb)

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 39

Dodano:

Odsłon: 110

Keto tarta borówkowa to wyśmienite ciasto owocowe, przypominające smakiem prawdziwe jagodzianki. Znika dokładnie tak szybko, jak uciekło od nas lato... Przepis oraz więcej pomysłów na pyszne dania znajdziesz na https://moderncavegirl.pl

Składniki

  • 2 jajka
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 szklanka mąki kokosowej
  • 1/4 szklanki erytrytolu
  • 1/2 szklanki rafinowanego oleju kokosowego
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 1/4 łyżeczki soli himalajskiej
  • 300 g borówek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżka erytrytolu
  • 2 łyzki nasion chia
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Spód i kruszonka

    Z podanych składników przygotować elastyczne ciasto miksując wszystko w malakserze. 3/4 porcji wyłożyć równomiernie na spód tortownicy o średnicy ok 18-20 cm. Ponakłuwać widelcem. Ciasto przed pieczeniem schłodzić w lodówce przez ok 15 minut. Pozostałą część włożyć do zamrażarki. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Podpiec spód przez ok 10 minut.

  2. Nadzienie

    Wszystkie składniki zmiksować w malakserze. Wyłożyć na podpieczony spód. Pozostałą część ciasta zetrzeć na tarce lub pokruszyć w palcach na drobne kawałki i posypać nim wierzch tarty. Włożyć z powrotem do piekarnika na kolejne 10- 15 minut (aż kruszonka będzie ładnie zarumieniona).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń