Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nieco do herbaty lub kawy.
2 blaszki do pieczenia 24 x 34 cm, noż
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 972
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1994
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 972
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 1994
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 465
Składniki
Truskawki , borówki , umyć , osączyć. Ciasto francuskie , rozwinąć podzielić na 12 prostokątów. Nałożyć po trochu serka na niego truskawki.
Zlepić w kieszonkę , brzegi docisnąć widelcem , ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać czekoladą.
Płat ciasta francuskiego podzielić na 12 prostokątów , nałożyć po trochu serka na niego borówki.
Zlepić brzegi , docisnąć widelcem , ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posypać mielonymi orzechami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić jedną blaszkę piec 20 minut , następnie drugą i również piec 20 minut , do dobrego zrumienienia.
Podawać do herbaty, można z bitą śmietaną.