Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nieco do herbaty lub kawy.
2 blaszki do pieczenia 24 x 34 cm, noż
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3221
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 874
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2744
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3221
Składniki
Truskawki , borówki , umyć , osączyć. Ciasto francuskie , rozwinąć podzielić na 12 prostokątów. Nałożyć po trochu serka na niego truskawki.
Zlepić w kieszonkę , brzegi docisnąć widelcem , ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać czekoladą.
Płat ciasta francuskiego podzielić na 12 prostokątów , nałożyć po trochu serka na niego borówki.
Zlepić brzegi , docisnąć widelcem , ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posypać mielonymi orzechami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić jedną blaszkę piec 20 minut , następnie drugą i również piec 20 minut , do dobrego zrumienienia.
Podawać do herbaty, można z bitą śmietaną.