Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nieco do herbaty lub kawy.
2 blaszki do pieczenia 24 x 34 cm, noż
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 176
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 41
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1101
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 379
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 176
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 41
Żeberka duszone to długo gotowane mięso, które po przygotowaniu rozpływają si...
Odsłon: 1101
Trzy składniki tylko, a udka pyszne, nawet soli nie potrzeba, chyba, że ktoś...
Odsłon: 379
Składniki
Truskawki , borówki , umyć , osączyć. Ciasto francuskie , rozwinąć podzielić na 12 prostokątów. Nałożyć po trochu serka na niego truskawki.
Zlepić w kieszonkę , brzegi docisnąć widelcem , ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypać czekoladą.
Płat ciasta francuskiego podzielić na 12 prostokątów , nałożyć po trochu serka na niego borówki.
Zlepić brzegi , docisnąć widelcem , ułożyć w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, wierzch posypać mielonymi orzechami.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić jedną blaszkę piec 20 minut , następnie drugą i również piec 20 minut , do dobrego zrumienienia.
Podawać do herbaty, można z bitą śmietaną.