Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 613
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 58
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu na elegancki, rodzinny posiłek na Nowy Rok? Idealnie sprawdz...
Odsłon: 613
Moje schabowe były przed panierowaniem moczone 30 minut w mleku, są kruche, s...
Odsłon: 58
Składniki
Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić. 200 ml śmietany ubić na sztywno , dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką.
W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać , aż składniki się połączą.
Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na ok 2 godziny.