Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 71
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 87
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 126
Prosta i łatwa do przygotowania zupa. Jest smaczna, zdrowa i sycąca.
Odsłon: 71
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 87
To klasyczna zupa. To jedna z moich ulubionych zup - z ziemniakami i natką pi...
Odsłon: 126
Składniki
Białe czekolady roztopić w kąpieli wodnej,ostudzić. 200 ml śmietany ubić na sztywno , dodać serek mascarpone, zmiksować na wolnych obrotach dolewając powoli ostudzoną białą czekoladę. Wsypać Kangusy (3 szklanki) i wymieszać łyżką.
W kąpieli wodnej roztopić czekolady mleczne, ostudzić. Resztę śmietany (150ml) ubić na sztywno, dodać do ostudzonej mlecznej czekolady i wymieszać , aż składniki się połączą.
Formę do pieczenia lub tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia , ułożyć herbatniki jeden koło drugiego, wlać jasną masę, wyrównać,ponownie wyłożyć herbatnikami i wylać masę ciemną. Wierzch posypać garścią Kangusów , wstawić do lodówki na ok 2 godziny.