Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny batonik w postaci kawałka porządnego ciacha ;)
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 63
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3617
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 132
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 861
Składniki
W misie miksera umieścić serek mascarpone z 330 ml kremówki i ubić na gładką, jednolitą masę.
W kąpieli wodnej rozpuścić 2 białe czekolady, delikatnie je przestudzić i dodać do mascarpone i kremówki, delikatnie ale dokładnie wymieszać.
Na sam koniec do masy dodać pszenicę i wymieszać do połączenia się składników.
Blaszkę prostokątną bądź tortownicę wyłożyć herbatnikami (jeden obok drugiego) a na to przygotowaną wcześniej masę, na nią wyłożyć kolejną warstwę herbatników.
Następnie w kąpieli wodnej rozpuścić czekolady mleczne i gorzką, przestudzić.
W misie miksera umieścić kremówkę i ubić na sztywno, do niej dodać przestudzone czekolady i wymieszać delikatnie do połączenia się składników.
Gotową masę wyłożyć na herbatniki. Wierzch posypać ziarnami. Gotowe ciasto włożyć do lodówki do zastygnięcia.