Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny batonik w postaci kawałka porządnego ciacha ;)
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4863
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13201
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7417
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4863
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13201
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5785
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7417
Składniki
W misie miksera umieścić serek mascarpone z 330 ml kremówki i ubić na gładką, jednolitą masę.
W kąpieli wodnej rozpuścić 2 białe czekolady, delikatnie je przestudzić i dodać do mascarpone i kremówki, delikatnie ale dokładnie wymieszać.
Na sam koniec do masy dodać pszenicę i wymieszać do połączenia się składników.
Blaszkę prostokątną bądź tortownicę wyłożyć herbatnikami (jeden obok drugiego) a na to przygotowaną wcześniej masę, na nią wyłożyć kolejną warstwę herbatników.
Następnie w kąpieli wodnej rozpuścić czekolady mleczne i gorzką, przestudzić.
W misie miksera umieścić kremówkę i ubić na sztywno, do niej dodać przestudzone czekolady i wymieszać delikatnie do połączenia się składników.
Gotową masę wyłożyć na herbatniki. Wierzch posypać ziarnami. Gotowe ciasto włożyć do lodówki do zastygnięcia.