Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularny batonik w postaci kawałka porządnego ciacha ;)
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 816
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10783
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 816
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425360
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10783
Składniki
W misie miksera umieścić serek mascarpone z 330 ml kremówki i ubić na gładką, jednolitą masę.
W kąpieli wodnej rozpuścić 2 białe czekolady, delikatnie je przestudzić i dodać do mascarpone i kremówki, delikatnie ale dokładnie wymieszać.
Na sam koniec do masy dodać pszenicę i wymieszać do połączenia się składników.
Blaszkę prostokątną bądź tortownicę wyłożyć herbatnikami (jeden obok drugiego) a na to przygotowaną wcześniej masę, na nią wyłożyć kolejną warstwę herbatników.
Następnie w kąpieli wodnej rozpuścić czekolady mleczne i gorzką, przestudzić.
W misie miksera umieścić kremówkę i ubić na sztywno, do niej dodać przestudzone czekolady i wymieszać delikatnie do połączenia się składników.
Gotową masę wyłożyć na herbatniki. Wierzch posypać ziarnami. Gotowe ciasto włożyć do lodówki do zastygnięcia.