Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2608
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1945
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1633
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2608
Składniki
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. 200ml schłodzonej śmietanki ubić na sztywno, dodać serek mascarpone. Miksując na wolnych obrotach dolewać pomału białą czekoladę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką.
Mleczną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Resztę śmietanki (150ml) ubić na sztywno i dodać mleczną czekoladę.
Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie ułożyć warstwę herbatników. Na herbatniki wylać białą masę i wyrównać, na wierzch masy ponownie ułożyć herbatniki. Na górę dajemy ciemną masę i posypujemy garścią płatków, ciasto wkładamy do lodówki na 2 godzinki.