Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14036
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15907
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6422
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14036
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15907
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6422
Składniki
Białą czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. 200ml schłodzonej śmietanki ubić na sztywno, dodać serek mascarpone. Miksując na wolnych obrotach dolewać pomału białą czekoladę. Wsypać płatki i wymieszać łyżką.
Mleczną czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i ostudzić. Resztę śmietanki (150ml) ubić na sztywno i dodać mleczną czekoladę.
Formę do pieczenia wyłożyć papierem do pieczenia, a następnie ułożyć warstwę herbatników. Na herbatniki wylać białą masę i wyrównać, na wierzch masy ponownie ułożyć herbatniki. Na górę dajemy ciemną masę i posypujemy garścią płatków, ciasto wkładamy do lodówki na 2 godzinki.