Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z cyklu "zrób to sam" - dla fanów kisieli a zarazem przeciwników dań w proszku.
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 255
Pyszna tarta z łososiem, łagodnym aromatem koperku i dodatkiem sera camembert...
Odsłon: 95
Składniki
Owoce umyć, wypestkować i pokroić na mniejsze części. Sok zagotować (uprzednio odlewając 1/4 l) z cukrem i sokiem z cytryny.
Po zagotowaniu dodać mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z pozostałym sokiem, dodać owoce i rozlewać kisiel do pucharków lub miseczek. Dekorować bitą śmietaną i listkami mięty.