Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser cud dla podniebienia.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1936
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1631
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2593
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1936
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1631
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2593
Składniki
Wykonanie: Żurawinę rozgotować w ½ szklance wody. W pozostałej wodzie rozmieszać mąkę ziemniaczaną, dodać do żurawiny, doprawić cukrem i sokiem z cytryny do smaku i zagotować. Następnie dodać starte jabłka, dokładnie wymieszać i rozlać do ozdobnych pucharków. Odstawić w chłodne miejsce.