Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deser we włoskim stylu to właśnie panna cotta. Ewa Wachowicz ze śmietanki kremów, mleka oraz wanilii. Do panna cotty świetnie smakować będzie sos malinowy. Przepis pochodzi z 507. odcinka programu "Ewy gotuje".
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 51
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 187
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 290
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 142
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 51
Łatwa w przygotowaniu zapiekanka składająca się z papryki, cebuli oraz mielon...
Odsłon: 187
Korzystając z uroków lata i świeżych warzyw, które nam daje, możemy przygotow...
Odsłon: 290
Makaron z bakłażanem to znakomita propozycja na obiad lub treściwą kolację.
Odsłon: 142
Składniki
Żelatynę wsypać do szklanki, zalać zimną wodą (50 ml)), wymieszać i odstawić.
Do garnka wlać mleko i śmietankę. Posłodzić. Podgrzać. Dorzucić ziarenka z laski wanilii oraz samą laskę (wyjąć gdy odda smak i aromat). Dodać żelatynę.
Wymieszać. Wystudzić (można to zrobić w misce z wodą i lodem). Gdy zacznie tężeć przelać do foremek lub filiżanek. Schłodzić w lodówce. Podawać z sosem malinowym. Udekorować jadalnymi kwiatami.