Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny deser we włoskim stylu to właśnie panna cotta. Ewa Wachowicz ze śmietanki kremów, mleka oraz wanilii. Do panna cotty świetnie smakować będzie sos malinowy. Przepis pochodzi z 507. odcinka programu "Ewy gotuje".
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4041
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 152
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4041
Delikatny filet z dorsza otulony sosem z natki pietruszki.
Odsłon: 152
Składniki
Żelatynę wsypać do szklanki, zalać zimną wodą (50 ml)), wymieszać i odstawić.
Do garnka wlać mleko i śmietankę. Posłodzić. Podgrzać. Dorzucić ziarenka z laski wanilii oraz samą laskę (wyjąć gdy odda smak i aromat). Dodać żelatynę.
Wymieszać. Wystudzić (można to zrobić w misce z wodą i lodem). Gdy zacznie tężeć przelać do foremek lub filiżanek. Schłodzić w lodówce. Podawać z sosem malinowym. Udekorować jadalnymi kwiatami.